joi, 12 iulie 2012

Sistemul de buget Myria IT ProV3


Desi imi doresc de ceva timp un sistem AIO PC (All-in-One PC), bugetul nu mi-a permis decat un sistem low-cost de la Myria, in speta fiind vorba despre sistemul Myria IT ProV3, vandut in Romania exclusiv de cei de la Altex, Myria fiind marca proprie.


Desi initial nu am fost foarte incantat de alegere, fiind conditionat de posibilitatile financiare din aceasta perioada, pe masura ce am reusit sa descoper versatilitatea si viteza de lucru a sistemului achizitionat ieri, 11 iulie 2012, am inteles ca pretul platit este mai mult decat corect. Fac precizarea ca pana saptamana trecuta sistemul era vandut de Altex la un pret de 2.400 lei, si am profitat de faptul ca pretul a fost redus in aceasta saptamana la 2.000 lei (16,66% discount).

De asemenea fac precizarea ca in plaja aceasta de pret (2000 lei, sub 500 Euro) nici nu se pune problema sa-ti iei un PC AIO cu Touchscreen; unde mai pui ca la sistemul Myria IT ProV3 acesta este si LED cu Multi-touch in 10 puncte.


Iata ce spune Altex despre produsul lor, sistemul Myria IT ProV3

Destinat aplicatiilor Office & Multimedia (navigare internet, mailuri, programe tip office, vizionare filme, muzica) are procesor grafic dedicat din generatie Ati 5000. Conectivitatea HDMI asigura vizionarea filmelor la rezolutie full HD. Multi-touch-ul ofera o experienta inedita pentru utilizator in aplicatiile multimedia si navigarea pe internet.

Deja observam in descriere o greseala: procesorul grafic este Intel HD Graphics, si nu Ati 5000.


Myria IT ProV3
Diagonala ecran (inch): 21.5
Tip procesor: Intel Pentium G530
Frecventa procesor (GHz): 2.4
Memorie RAM standard (GB): 4
Capacitate HDD (GB): 500
Unitate optica: DVD-RW
Procesor grafic: Intel HD Graphics
Sistem de operare: Linux

Specificatiile complete le gasiti aici.

Am instalat foarte usor, de pe un stick USB, Windows 8 Release Preview, descarcat gratuit de aici, si pot sa spun ca interfata Metro functioneaza impecabil pe ecranul LED Multitouch in 10 puncte. Voi reveni cu siguranta in articolele viitoare cu detalii, imagini si filmulete care sa ilustreze in mod relevant acest aspect.


Deja, la o experienta de doar cateva zile cu Myria IT ProV3, pot sa fac o lista cu avantajele evidente pe care le ofera acest sistem de buget:

- carcasa este foarte inteligenta, putandu-se face upgrade cu usurinta la majoritatea componentelor; se poate face upgrade la procesor pana la Intel Core i7 Sandy Bridge (generatia a II-a, 65W); De semenea se poate monta pana la 16 GB memorie RAM SO-DIMM DDR3 1066/1333
- Ecranul LED de 21,5 inci (cca. 55,5 cm) Full HD 1080p
16:9 Multi-Touch in 10 puncte, desi rezistiv, face toti banii si se comporta foarte bine;
- iesire HMDI, astfel incat continutul video-audio poate fi redat la calitate foarte mare pe televizorul din camera (LED, LCD sau plasma);
- modul WLAN 802.11 b/g/n integrat, deci se poate lega wireless la internet de mare viteza, fapt testat pe 2 retele WiFi - functioneaza impecabil, fara pierderi de semnal. De asemenea, pentru doritori exista in panelul din spate si un port RJ-45 pentru internet prin fir;
- card reader 6-in1, microfon digital, webcam de 1.3 MP, 2 difuzoare de 2,5 Wati de inalta definitie, cu decodare pe 8 canale,
6 porturi USB 2.0, integrate toate in carcasa slim.
- este un sistem economic, cu consum redus, care in plus respecta si standardele RoHS 2.0, Energy Star, E-Standby, AUS/NZ Compliance, ErP Compliance, EPEAT, Eup 2013.
- poate fi montat si pe perete, pe suport standard VESA.



Iata si cateva puncte slabe ale sistemului Myria IT ProV3, absolut scuzabile insa la acest nivel de pret:

- lipsa unor porturi USB 3.0;
- lipsa unei intrari HDMI;
- lipseste modulul Bluetooth;
- ecranul este rezistiv, nu capacitiv.
- standul, care nu ofera foarte multe variante de inclinare/inaltare ecran, ca cel montat pe versiunea ECS G11 ID4.


Mai multe detalii despre sistemul Myria IT ProV3, precum si drivere si manuale va rog sa gasiti aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu