marți, 26 martie 2013

Cum sa faci root pe Android Jelly Bean 4.1.1 instalat pe tableta Serioux S101TAB


Salutare dragilor, iarasi avem un tutorial scurt: va invat cum sa faceti root in doar 3 minute pe Android Jelly Bean 4.1.1 instalat pe tableta Serioux S101TAB.

Iata pasii de urmat:
1. Asigurati-va ca aveti activata optiunea 'USB Debugging' (Settings -> Developer Options -> Debugging -> USB debugging.)
2. Descarcati aplicatia Moborobo, instalati-o si apoi o rulati.
3. Conectati tableta la PC prin portul mini USB OTG (nu Host). Asteptati timp  de 2-3 minute ca aplicatia sa instaleze automat driverele si sa vada dispozitivul.
4. Descarcati arhiva 'Root Serioux S101TAB by Danyrolux' de aici, aici sau aici apoi rulati fisierul batch 'Root Serioux S101TAB by Danyrolux' si urmati indicatiile din tutorialul video (apasati de 3 ori pe orice tasta --> vor fi 3 restartari consecutive ale tabletei.
5. Am uitat in tutorialul video, dar e recomandat sa instalati si acest fix -'JB Play Store fix by Danyrolux', pe care il descarcati de aici, aici sau de aiciapoi rulati fisierul batch 'Play_Store&SD_FIX'.

Voila, acum tableta trebuie sa fie rootata.

Enjoy, share is love!


61 comentarii:

Te rog da-mi romul pe care il folosesti pe tableta ta

Rares, ai cautat mult tare, era urmatorul articol din blog - http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/03/tutorial-video-ghid-de-instalare.html
Pe raspundrea ta... just in case

Root Serioux S101TAB by Danyrolux nu il pot downloada de pe niciun link din cele doua :(

Mai incearca Rares, linkurile sunt functionale.... BTW, cati anisori ai?

mobrobo dupa instalare imi da eroare si nu porneste. Exista vrreo alta solutie?

Reinstaleaza Moborobo sau da un repair / reinstall la Windows...

Salut
Am deja pe minunata tableta (ce frumoasa cacofonie) Android 4.1.1 Cum pot face un backup la actualul firmware undeva pe pc inainte de a ma apuca sa ma joc cu ea?

@Sorin Oltean
Trebuie sa faci root
http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/05/how-to-dump-current-android-firmware.html

mie mi se blocheaza instalarea driverului in moborobo la 99%.ce alta solutie ar fi sa fac root la tableta?

@Iulian H
Incearca si de pe alt PC sau reinstall / repair Windows...

'Root Serioux S101TAB by Danyrolux imi da eroarea 'adb' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file ...
Pot sa ii fac ceva ?

Si pentru root la un goclever tab r70 cum fac?

salut, imi da o eroare cand accesez Root Serioux S101TAB by Danyrolux, intra in cmd si imi scrie

"abd server is out of date. killing..
ADB setver didn't ACK
* failed to start daemon * "

si nu incepe sa se restarteze tableta. ce sa fac ?

Salutare,pentru Evotab Hd? nu gasesc nimic pe net care sa mearga pentru acest tip de tableta.
Astept un raspuns.
Multumesc anticipatr.

si eu caut o solutie de root pentru evotab hd,poate ne ajuta si pe noi cineva

dar pentru un prestigio?

Salut, am urmat pasii de mai sus, am root-at tableta, insa se pare ca senzorul de gravitatie a fost cumva decalibrat - orientarea ecranului este mereu cu 90 de grade la stanga fata de cum ar trebui sa fie (daca o tin landscape, ea trece pe portait si invers). Am incercat sa resetez tableta, a pornit in limba olandeza insa problema nu s-a rezolvat. Aveti idee cum as putea sa rezolv aceasta problema?

Multumesc!

Mda, problema era de la fisierul gresit build.prop instalat de "JB Play Store fix by Danyrolux" care are setate cateva proprietati incompatibile cu Serioux S101TAB. Am revenit la fisierul original build.prop si totul e ok.
Pentru cei care primesc eroarea legata de adb, trebuie sa descarcati ultima versiune ANdroid SDK si sa luati de acolo fisierele adb.exe, AdbWinApi.dll si AdbWinUsbApi.dll.

salut! cum ai revenit la fisierul original? build.prop

Laur si eu am aceeasi problema de la fisierul build.prop. De unde il pot lua pe cel original. Din pacate nu am facut backup la el.

Dupa ce am reusit, cu succes, sa instalez JB 4.1.1 folosind tutorialul http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/03/tutorial-video-ghid-de-instalare.html, la root am intampinat ceva probleme, dar pana la urma am reusit si vreau sa impartasesc si celor ce nu reusesc sa faca root. Am folosit versiunea Moborobo 2.1.3.767, pe WINDOWS XP (pe restul nu se instalau driverele, de asemenea am facut cateva modificari arhivei pentru root si celei pentru fix, pentru a evita erorile. (actualizat versine ADB, Root Explorer nu se instala, build.prop va ramane cel original).

Moborobo 2.1.3.767
http://www.mediafire.com/?r669x60e5u5z1tz,

root_S101TAB.zip
http://www.mediafire.com/?cuv7yko893d7myn

JB_Play_Store_SD_write_fix.zip http://www.mediafire.com/?236o4e1paz4urvg.

Respectati pasii acestui post si nu veti avea probleme. Succes tuturor.

@Cristian Olaru
Multumim stimabile pentru sprijinul oferit comunitatii de posesori ai acestei tablete...

Se pare ca MediaFire a sters fisierele:

New mirrors:

Moborobo 2.1.3.767.exe
http://www55.zippyshare.com/v/12135754/file.html

root_S101TAB.zip
http://www55.zippyshare.com/v/78781786/file.html

JB_Play_Store_SD_write_fix.zip
http://www55.zippyshare.com/v/90943579/file.html

Buna am tableta Samsung Galaxy P3100 se porneste si imi arata ca se incarca sa o las 3 zile conectata la sursa electrica trei zile se incarca si tot nu mai face nimik. Ce as putea sa fac va rog sa ma ajutati

@Mariana Tofan
Descarca din Play Store gratuit o aplicatie gen Battery Calibration --> http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/01/pipo-tablets-battery-issue-fix.html

am instalat 4.1.1 si nu imi mergea touch-ul dupa care am instalat iar versiuna 4.0.4. pot face root-ul pe aceasta versiune cu fisierele acesta sau este valabil doar pe versiunea 4.1.1?

@Ionutz Yo
In principiu da, merita sa incerci! ;)

am citit mai sus ca se poate strica de tot tab, si sincer, asta imi cam ia din elan cand vreau sa incerc....dar o sa incerc totusi...multumesc pt raspuns

Salut! Te rog frumos sa ma ajuti. Am o tableta s901tab, i-am blocat ecranul si am uitat contul care l-am folosit la google pe atunci imi facusem un alt cont separat pentru ea. Ei ideea este ca am gasit blogul tau si am incercat sa pun un rom de s101, din nefericire nu a functionat si se vede nasol. Acum totusi incerc sa gasesc un stock rom pentru s901tab sau ceva sa functioneze. Iti multumesc mult!

@eusuntvictor
incearca din aceste 2 liste:
- http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/04/colectie-de-firmware-pentru-tableta.html
- http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/01/mk802ii-firmwares-gathered-on-one-place.html
Succes!

Multumesc pentru raspuns. Nu mai vrea sa citeasca imaginea de pe card asa cum a facut-o la inceput. Ard imaginea pe card cu PheonixTools introduc cardul in tableta incerc sa pornesc si nu schiteata niciun gest. Mentionez ca prima imagine care am folosit-o a fost un PROTAB2XXL... Ce crezi ca mai pot incerca? Multumesc!

Si inca ceva, nu stiu daca ti s-a intamplat, dar dupa ce am scris soft-ul acum imaginea apare invers, chiar si cand am scris imaginea pe tableta la fel a facut.

@eusuntvictor
Iti recomand sa arzi imaginea cu PhoenixCard v3.06? -->http://chinagadgetsreviews.blogspot.ro/2013/09/download-phoenixcard-v306.html
Incearca eventual sa o faci si cu un alt card sau daca pastrezi cardul incearca alt pc sau card reader.
Poti incerca si alte imagini, trebuie sa o ia din loc!

Danut am incercat si cu alte imagini, cred ca as rezolva daca LiveSuit ar reusi sa imi vada tableta.. stii imi apare eroarea aceea No Device Found.. dar de instalat am reusit sa instalez si fara nicio eroare in Drivere, am schimbat si cablul usb, mai am sa incerc pe alt calculator. O alta idee ai? App. am gasit tot pe la tine pe aici JellyBean 4.2.2 pentru S700tab ma gandesc ca este mult apropriat de S901tab si la procesor, etc. Multumesc mult pentru raspunsuri.. mai astept sa stii vreun alt sfat!

Dan te rog frumos cand iti pica prin mana un rom pentru s901 anunta-ma si pe mine, iti multumesc din suflet! victor.catalin2012@yahoo.com mail-ul meu, nu am reusit omule sa ii dau de cap pana acum. AJUTOR! :)

@usuntvictor
Ok, am retinut. Asteptam sa ne ajute si comunitatea de detinatori de serioux s901, poate vreun posesor va face un back-up la firmware-ul stock.
Iti recomand sa le ceri aici http://www.serioux.ro/contact un Rom stock sa faci flasi eventual vezi daca poti face ceva si aici http://www.serioux.ro/suport/centru-download
Au fost utilizatori care au solicitat si au primit firmware original de la ei.
Spor, sa ne anunti daca primesti vreun link de download! ;)

buna la Tableta Serioux S9706TAB SANDSTORM , tot cu softurile de mai sus se face root? ea vine din fabrica cu 4.1.1 , multumesc

@Barbu Florin Eduard
Poti incerca, nu detin tableta ta...

imi da asa la un moment :
--- Installing SuperSU
Unable to chown /system/app/SuperSU.apk: No such file or directory
Unable to chmod /system/app/SuperSU.apk: No such file or directory
2573 KB/s (289869 bytes in 0.110s)
Completing Root
echo --- Reboot 3/3 - Your N101 II should now be rooted

cred ca am reusit imi zice ca este rutata, inca o intrebare daca instalez un joc de exemplu are acel fisier .apk si filele alea din folderul de exemplu : com.gameloft.android.ANMP , stiu ca folderul ala trebuie copiat in Android/Data/Obb , daca nu am folderul Obb il creez eu sau il copiez direct in Data fara sa mai existe acel folder Obb

@Barbu Florin Eduard
Ai activat USB Debugging? Ai urmat pasii intocmai?

Salut.
Am achizitionat o tableta Serioux S102 TAB cu Android 4.2.2. Cum se poate face root la acest tip de tableta?

Am cerut suport de aici http://www.serioux.ro/suport dar a trecut o luna de zile si nu am primit nici un raspuns.
Tableta http://www.cel.ro/tablete/tableta-serioux-s102tab-8gb-android-4.2.2-plus-husa-cu-tastatura-l/ nu se gaseste pe site-ul lor.

Salutare recent am cumparat o tebleta serioux model s101tab si nu mai porneste ramane scris decat android atat , ce pot face ?

@Fantoma Virtuala
Reinstalezi firmware stock --> http://touchscreen-apps.blogspot.ro/2013/04/colectie-de-firmware-pentru-tableta.html

Dan Stefan am urmat pasi dar nu functioneaza nimic tot asa imi arata , spune-mi tu pas cu pas ce sa fac , microsd-ul il bag in tab si pornesc tab si ramane android scris pe ea astept 4-5 min si nimic , am ars si imaginea pe microsd ...

eu de ce atunci cand deschid root.bat ( asta ptr tableta mea eboda a 300) nu se restarteaza?

@Roxana
Ai urmat toti pasii intocmai? Ai activat 'USB Debugging' pe tableta? Ai instalat corespunzator driverul tabletei?

@Fantoma Virtuala
Foloseste alt card micro SD, foloseste alt card reader, incearca de pe alt PC sa scrii firmware-ul pe card, etc...

@John Smith
Use Google --> Unlock Root (4.1.2)
Enjoy!

da..am urmarit toti pasii, dar cand deschid fisierul..nu se restarteaza..

@Roxana
Ce versiune de Windows ai?
Da click dreapta si 'Run asa Admin'

si inca ceva ..nu se deschide ppp widget ..ca vreau sa contectez modemul de la DIGI NET MOBIL ZTE MF110 pe tableta si nu era rotata ..tocmai de asta am ajuns aici ..ppp widget l am instalat , imi arata ca este instalatt dar pot intra in el sa modific..nimic

@Roxana
PPP widget cere permisiuni root, deci functioneaza doar daca ai tableta rootata.
Da restart la tableta, da restart la pc, foloseste alt cablu USB, incearca alt port USB de la PC, incearca de pe alt PC... etc

@Roxana
Suna un prieten...
:) :)) just kiddin'

@Roxana
PPP widget nu este aplicatie in sine ci asa cum spune si numele, un widget, deci ca sa o folosesti trebuie sa mergi la Widgets --> pui widgetul PPP pe un desktop si apoi vezi ce si cum...

aia cu ppp widget s a rezolvat..asta cu restartul nu..am incercat si in alt port usb , am dat restart ..mdeci nu ..

Am instalat noul firmware 4.1.1. si totul merge OK. Vreau sa fac root si cand leg tableta la PC nu o vede.
Am urmat toti pasii indicati dar nu merge. Ce sa mai incerc?

@Claudiu
Da un restart tabletei si PC--ului, activeaza 'USB debugging', schimba cablul USB, schimba mufa USB de la PC, incearca si de pe alt PC, incearca si de pe alta versiune de Windows...

Buna,stiu ca nu prea are legatura problema mea dar am o tableta allviev si nu se mai deschide.Am mai avut o data problela asta si am returnat.o acum nu stiu ce sa fac.Stiti vreun mod?

@atomei camelia
Incearca sa resetezi tableta cu ajutorul butonului de reset. Incearca sa o deschizi cu o combinatie de taste intre butoanele Power on / off si Volume down sau volume up, pentru a intra in modul recovery, de unde se poate da wipe to factory settings / wipe cache... Ultima varianta este sa reinstalezi firmware_ul stock...

Trimiteți un comentariu