sâmbătă, 15 martie 2014

'Digipedia Stiinta' prezinta filmul documentar 'Inapoi, la prima secunda'



Emisiunea "Digipedia Stiinta", difuzata in fiecare vineri la Digi World, va prezenta in premiera filmul documentar, productie proprie, "Inapoi, la prima secunda", realizat la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara).


 
Filmul documentar "Inapoi, la prima secunda" va fi impartit in doua episoade. Astazi, 14 martie, telespectatorii pot urmari, incepand cu ora 19:30, prima parte care prezinta istoria celui mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare, situat in Nord-Vestul Genevei, la granita dintre Franta si Elvetia. Principala activitate a organizatiei o reprezinta fizica fundamentala si are ca obiectiv descoperirea misterelor Universului si a alcatuirii acestuia.

Alexandru Mironov va invita intr-o calatorie fascinanta prin laboratoarele in care au avut loc experimentele care au condus la numeroase descoperiri stiintifice: curentii neutri in camera cu bule Gargamelle, Bosonii W si Z in experimentele UA1 si UA2, determinarea numarului familiilor de neutrino in acceleratorul de particule Large Electron-Positron Colider (LEP).

Dupa difuzarea primului episod, Alexandru Mironov ii va avea invitati in platoul Digipedia pe Dr. Mihai Octavian Dima, Profesor Doctor in Fizica, Cercetator la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara si pe Cristian Roman, jurnalist de stiinta. Emisiunea "Digipedia Stiinta" poate fi urmarita in reluare sambata, 15 martie, de la ora 08:20.

Vineri, 21 martie, incepand cu ora 19:30, telespectatorii pot urmari al doilea episod al filmului documentar "Inapoi, la prima secunda", in care vor putea afla direct de la cercetatorii de la CERN, cele mai noi teorii despre bosonul Higgs si despre descoperirile care ne-ar putea schimba viata si, de ce nu, Planeta. 

La finalul celui de-al doilea episod, Alexandru Mironov ii va avea in platoul emisiunii pe Calin Alexa, Profesor Doctor in Fizica, coordonator al echipei romanesti care participa la experimentul "Atlas" de la CERN si pe Corina Negrea, jurnalist de stiinta. Emisiunea "Digipedia Stiinta" poate fi urmarita in reluare sambata, 22 martie, de la ora 08:20.

Filmul documentar este realizat de echipa Digi World pe baza informatiilor obtinute de la cercetatorii CERN.

In semn de recunostinta, Alexandru Mironov i-a inmanat lui Rolf-Dieter Heuer, Director CERN, o placheta  prin care ne exprimam admiratia pentru excelenta in activitatea de cercetare.

Digi World este unul dintre canalele de film documentar din portofoliul RCS &RDS al carui continut se bazeaza pe cunoastere, curiozitate, experienta si divertisment. Grila de programe contine filme de documentare si emisiuni despre natura, stiinta si tehnologie, geografie si calatorie, arta si istorie, IT si gadgeturi, dar si productii proprii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu