sâmbătă, 26 aprilie 2014

Lupta laptop versus tableta


Laptopurile, prin avantajul carcasei vin cu procesoare mai puternice, oferind o gama larga de utilizari, performanta si rapiditate. Se descurca usor cu „responsabilitatile” tabletelor si chiar cu altele mai grele, precum procesarea foto sau editarea video. Tabletele, mult mai usoare si mai mici ca dimensiuni, ofera avantaj de spatiu si de rapiditate in accesarea documentelor si a site-urilor.

Tastatura si mouse-ul, care vin incorporate in laptop, permit dactilografierea rapida si transferul dintr-un tab in altul cu usurinta, la fel ca pe un desktop. Touch screen-urile tabletelor nu ofera aceeasi experienta, dar sunt perfecte pentru scurte mesaje (sau chiar mai lungi) sau completarea statusului pe retelele sociale. Pentru texte lungi si complexe este necesara o tastatura, asta se poate rezolva usor prin alaturarea la tableta a unei tastaturi portabile.

Cum jocurile sunt, pentru unii dintre noi, o parte importanta, trebuie sa le dedicam si lor atentia noastra. Daca vorbim de jocuri ca Angry Birds sau Cut the Rope putem folosi linistiti procesoarele tabletelor. Daca vorbim despre jocuri cu o grafica mai complicata ca World of Warcraft sau Diablo, atunci trebuie un procesor puternic si rapid, o placa video buna, care poate sa redea cu acuratete, complexa atmosfera de joc, iar aici e nevoie de un laptop.

Alegerea dispozitivului se face in functie de nevoile proprii, iar pretul este o variabila extrem de importanta, tabletele fiind mai accesibile decat laptopurile.
Daca vorbim despre business si avem nevoi complexe - crearea de prezentari, editare de fotografii sau dezvoltare de site-uri, atunci clar cea mai buna alegere este un laptop. Dar, odata gata prezentarile, le poti proiecta linistit pe orice ecran, de pe tableta, daca ai adaptorul potrivit.

Iar daca vorbim despre activitati mai putin complexe si mai placute, ne dorim durata de viata mai lunga a bateriei si libertatea data de dimensiunile reduse – tot tabletele sunt alegerea perfecta. Apropo de tablete, daca balanta inclina in favoarea lor, la Flanco poti alege acum noua serie Serioux, cu procesoare mai performante, capacitatea memoriei mai mare si un display cu rezolutie similare unor alte branduri de renume, la preturi speciale. Ca de fiecare data, colegii nostri iti pot oferi detalii despre fiecare dispozitiv, pentru ca la final sa alegi ceea ce ti se potriveste!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu