luni, 5 mai 2014

Sfaturi pentru realizarea magazinelor online si pentru realizarea site-urilor web



Realizarea unui site web sau al unui magazin online este esentiala deoarece telefoanele mobile sunt din ce in ce mai folosite. In anii urmatori vor fi mai multi utilizatori de telefoane mobile decat cei care folosesc PC. Capacitatea de a naviga pe internet de pe dispozitivele noastre mobile a prezentat o oportunitate pentru companii de a proiecta siteuri pentru telefoanele mobile pentru a oferi produsele pe care le detin.
 

Procesul de realizare de magazin online optimizat  pentru  telefonul  mobil  este  dificil,  dar  este  de remarcat  faptul  că modul  în care consumatorii  realizeaza cumparaturile  de pe telefonul  mobil  este diferita cu cea de pe Desktop. Există o asteptare de a putea accesa acelasi site în aceleasi locuri, dar însa a fel încât sa fie simplificată în mod adecvat pentru un ecran mai mic. Fie că vorbim despre un site web responsive, sau o solutie specifica mobilelor, este vital sa  ne  asiguram că cele mai importante caracteristici sunt pastrate iar continutul site-ul mobil este usor de utilizat. Aceste caracteristici ar trebui să includă:

In primul rand pentru a realiza un magazin online sau un site web trebuie sa ne punem in rolul utilizatorului final si sa ne asteptam la un site usor si placut de navigat. Site-urile trebuie sa fie atractive pentru a atrage utilizatori, sa fie rapide pentru a nu pierde timp si usor de accesat.

Un site web sau un magazin online trebuie gandit pentru ‘apasare’ nu pentru ‘click’. Meniul trebuie sa fie usor de accesat. Meniurile glisante sunt o caracteristică importantă a site-urilor mobile si fac mai ușor pentru utilizatori să găsească ceea ce caută. Link-ul catre ‘Finalizarea comenzii’ ar trebui să fie, de asemenea, ușor si rapid de gasit.

Un site responsive poate oferi servicii de geo-localizare. Acest lucru ii poate ajuta pe utilizatori sa calculeze transportoul . De asemenea daca aveti un magazin in zona in care locuieste utilizatorul acesta sa fie detectat automat.

Având în vedere modul în care le folosim telefoane mobile este probabil ca cei care magazinul online  de  pe  telefonul  mobil  sa  fie  deja  conectati  la  conturile  lor  de  Twitter  au  Facebook.  Este  important ca magazinul online sa fie conceput astfel incat ca produsele sa poata fi share-uite pentru ca la urma urmei, este publicitate gratuita, deci orice se poate face pentru a încuraja aceasta optiunie care este numai bunapentru mediul de afaceri.

Search-ul ar trebui să fie ușor de gasit, nu ascuns sau pe o pagină separată. Asigurați-vă că acesta este acelaași Search puternic disponibil pentru utilizatorii de desktop, nu o versiune redusa pentru mobil.

Atunci cand un utilizator este nevoit sa utilizeze zoom-ul pentru a citi text de pe site-ul dumneavoastra este evident ca ceva este gresit. Textul trebuie sa fie lizibil si adaptat dispozitivelor pentru a face o navigare placuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu