joi, 15 mai 2014

Video mapping 3D si experiente inedite oferite de Digi la Noaptea Muzeelor
Digi World, Digi Animal World si Digi Life va vor ghida in cea mai frumoasa aventura a cunoasterii, Noaptea Muzeelor. Sambata, 17 mai, va invitam sa va bucurati de experiente inedite, oferite de proiectiile 3D pe fatada cladirii Muzeului "Antipa", dar si de filme documentare cu tematica.

"Ne bucuram ca suntem si anul acesta implicati in evenimentul cultural Noaptea Muzeelor, eveniment care se identifica cu valorile celor trei canale de filme documentare. Le-am pregatit vizitatorilor o proiectie 3D spectaculoasa, dar si o serie de documentare de interes pentru toate varstele. Ne dorim sa avem alaturi de noi cat mai multi oameni interesati de arta, cultura, civilizatie si istorie. Promitem ca vizitatorii vor pleca acasa cu o experienta de neuitat, dar si cu informatii noi si utile." a declarat Bogdan Chiritoiu, Manager Digi World, Digi Animal World, Digi Life.

Digi Animal World va prezenta pe fatada cladirii Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" incepand cu ora 22:00, o proiectie inedita 3D, ce ii va pune pe vizitatori fata in fata cu animalele salbatice care traiesc in locuri neexplorate si care au comportamente nemaivazute.

Tot la Muzeul "Antipa", in sala Multimedia, vizitatorii vor putea urmari de la ora 20:00, documentarul "Fara punga, va rog!" care ofera o imagine de ansamblu asupra pericolelor de mediu si de sanatate ce iau nastere din depozitarea necorespunzatoare a produselor non-biodegradabile din plastic.

Digi Animal World va fi prezent si la Ferma Animalelor unde ii asteapta pe copii si pe parinti cu proiectii distractive si educative care aduc la viata magia desertului Kalahari si a animalelor prezentate in habitatele lor naturale. Proiectiile pot fi vizionate in intervalul 19:00 - 23:30 in foisorul si in gradina Fermei Animalelor.

Digi World ii asteapta pe vizitatori la Muzeul National al Taranului Roman cu o serie de filme documentare, astfel: de la ora 21:00 "Pompei, misterul statuilor de piatra", un documentar emotionant despre conservarea nemaintalnita a victimelor eruptiei vulcanului Vezuviu. Istoria culturii banilor va putea fi urmarita de la ora 22:00, prezentata in "Scoici, monede si hartii, o istorie a banilor", iar de la ora 00:00, in curtea interioara a muzeului, va putea fi urmarit filmul documentar "Noua Europa a lui Michael Palin".

Digi Life isi asteapta vizitatorii si la Muzeul National de Arta al Romaniei care va dedica editia din acest an, Anului Brancoveanu, prin deschiderea in nocturna a Galeriei de Arta Veche Romaneasca. De-a lungul celor zece sali ale galeriei, o serie de lucrari special selectate, marcate printr-o signalectica aparte, compun un traseu care ofera informatii despre arta brancoveneasca, in contextul culturii medievale din Tarile Romane.

Incepand cu ora 21:00, vizitatorii pot urmari in curtea muzeului, filmul documentar "Maiestria hartiei", care prezinta artisti geniali, matematicieni si oameni de stiinta care reinventeaza traditiile japoneze ale impaturirii hartiei. De la ora 22:00, va fi proiectat "Interviuri cu artisti", un documentar despre ganduri, provocari, pasiuni si bucurii ce stau la baza creatiei.

Intrarea este gratuita, iar programul complet si orarul de vizitare pot fi consultate aici: http://www.noapteamuzeelor.ro.

Despre Digi World, Digi Animal World si Digi Life: sunt cele trei canale de filme-documentare din portofoliul RCS &RDS. Grilele de programe contin filme de documentare si emisiuni despre animale, natura, stiinta si tehnologie, geografie si calatorie, arta si istorie, indicatii practice, programe de sport, fitness, nutritie, sanatate, alimente, calatorie si descoperire, bricolaj, relaxare si hobby, dar si productii proprii.

Despre Noaptea Alba a Muzeelor: Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a zecea editie. Evenimentul este patronat, in mod traditional, de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeana a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc intotdeauna pe 18 mai.

Video mapping 3D este un mediu care combina proiectia de mare putere, cu magia iluziei optice. Totul se transforma intr-o experienta spectaculoasa, o adevarata arta, care se poate juca cu mintea privitorului, din cauza iluziilor care sunt create, apoi proiectate pe o mare varietate de suprafete si obiecte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu