marți, 21 iulie 2015

Câte lucruri încap într-un card de 1GB?


Într-o lume a smartphone-urilor cu opțiuni de stocare de ordinul zecilor de GB, este foarte ușor să trecem cu privirea momentul în care cardul de memorie a schimbat radical modul în care oamenii folosesc telefoanele mobile și, mai târziu, telefoanele inteligente. De aceea, astăzi aruncăm o privire peste umilul „giga de memorie” și cum îl poți folosi în viața de zi cu zi.

Formatul SD (Secure Digital) a fost făcut public pentru prima dată în 1999, fiind destinat înlocuirii cardurilor de tip MMC (MultiMediaCard), însă versiunea în miniatură, microSD, avea să fie introdusă publicului în martie 2005, de către producătorul SanDisk. Primele capacități disponibile se rezumau la 32, 64 și 128MB. Fiind o tehnologie ce evoluează extrem de rapid, SanDisk lansează în același an cardul microSD de 1GB, cu prețul de $46. Astăzi, dacă ai cumpăra un card de aceeași capacitate, prețul ar fi de sub $0.4. Fiind unul dintre cele mai accesibile moduri de a stoca fotografiile, melodiile și filmele tale preferate, iată ce poți face cu 1GB de stocare: 

Dacă nu poți pleca din casă fără a avea muzica preferată pe smartphone, 1GB poate găzdui până la 240 de melodii sau până la 24 de albume. Numărul de melodii poate varia în funcție de calitatea audio a melodiilor și de durata acestora.

Numărul de fotografii ce încap într-un GB este supus și mai multor variabile, precum formatul, dimensiunea și rezoluția. 

Clipurile video pe care le înregistrezi la rezoluție Full HD (1080p) ocupă aproximativ 170mb pentru fiecare minut. Așadar, cu un card de 1GB poți înregistra puțin peste 6 minute sau poți opta pentru rezoluții inferioare, de asemenea foarte bune pentru a fi distribuite pe rețelele sociale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu