luni, 28 decembrie 2015

RCS & RDS migreaza catre tehnologii superioare de 100Gbps pentru reteaua proprie de transport de date


RCS & RDS anunta astazi, 24 decembrie 2015, finalizarea proiectului de modernizare a retelei nationale si internationale prin trecerea de la multiplu de 10Gbps la capacitati multiplu de 100Gbps. Astfel, au fost conectate cu ajutorul legaturilor multiple, redundante, de 100Gbps, cinci noduri importante ale retelei companiei: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Oradea si Budapesta. 

 

Aceasta implementare va imbunatati calitatea furnizarii serviciului, va mari capacitatea retelei si va asigura o crestere semnificativa a largimii de banda pentru a sustine serviciile ce solicita trafic intens si stabil pentru serviciile si aplicatiile de ultima generatie.


"Am dezvoltat de-a lungul anilor propria infrastructura de comunicatii pe suport de fibra optica la nivel national, investind semnificativ si permanent in cresterea serviciilor fixe si mobile, in retele si in tehnologii noi pentru a le oferi utilizatorilor nostri servicii de calitate. Flexibilitatea si performanta serviciilor oferite, acoperirea larga, precum si preturile avantajoase, adaptate puterii de cumparare din Romania, au facut ca serviciul de internet sa fie prezent in milioane de case din Romania. Vom continua aceasta strategie de a investi in solutii de viitor de calitate si accesibile, pentru a ne pastra titulatura de lideri in furnizarea serviciilor de comunicatii din Romania." a declarat Valentin Popoviciu, vicepresedinte RCS & RDS.

Implementarea proiectului s-a desfasurat pe parcursul a jumatate de an si a necesitat investitii in tehnologie si echipamente in valoare de peste 2,2 milioane de euro si ii va permite operatorului sa asigure viteze de acces la internet de top in continuare.

"Cresterea utilizarii internetului, intensificarea consumului de continut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar cateva exemple care necesita permanent capacitati de transport sporite si adoptarea tehnologiilor noi atat in partea de retea care deserveste clientul final, cat si in cea "nevazuta" reprezentata de CORE NETWORK, coloana vertebrala a oricarei retele de telecomunicatii." a adaugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS & RDS. 

RCS & RDS ofera in prezent cele mai rapide si stabile conexiuni la internet fix din Romania, la preturi cuprinse intre 29 lei/luna (TVA inclusa) si 55 lei/luna (TVA inclusa). 

Calitatea serviciului de internet si a gradului de satisfactie al clientilor companiei au fost confirmate de rezultatele studiilor realizate cu ajutorul utilizatorilor serviciilor de internet fix. Premiile reprezinta recunoasterea eforturilor si experientei RCS & RDS in oferirea de servicii de calitate de care beneficiaza clientii sai, la costuri eficiente. 

Conform Netograf.ro - aplicatia ANCOM pentru testarea si monitorizarea calitatii serviciului de internet fix, RCS & RDS se afla pe primul loc in topul furnizorilor de internet din Romania. Pozitia fruntasa in topul furnizorilor de internet este sustinuta si de participantii la studiul Trusted Brands (realizat de revista Reader's Digest) care au considerat, pentru al noualea an consecutiv, ca RCS & RDS este cel mai de incredere furnizor de internet din Romania. Totodata, recunoasterea utilizatorilor a facut ca RCS & RDS sa primeasca premiul de excelenta pentru cel mai bun furnizor de internet din Romania, la a 12-a editie a Galei Comunicatii Mobile.RCS & RDS este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din regiune, furnizand servicii in Romania, Ungaria, Spania si Italia. Compania este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de retransmisie programe de televiziune, dar si unul dintre furnizorii principali de servicii de telefonie fixa si mobila, internet mobil precum si servicii de continut video la cerere, prin Digi Online si Digi Play. Prin divizia Digi Business, clientii persoane juridice beneficiaza de solutii integrate de telecomunicatii si beneficiaza de calitatea si siguranta serviciilor marca Digi, dar si de consultanta si asistenta permanenta. Compania detine singura televiziune de stiri din Romania in format full HD, Digi24 HD, cu 8 statii regionale, 4 canale de sport, Digi Sport 1, 2, 3 si 4, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life si Digi Animal World, un canal de muzica, Utv, 4 posturi de radio: Pro FM, MUSIC FM,  DANCE FM si Digi FM.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu